Inge Roes

Verpleegkundig specialist palliatieve zorg

Werkzaam in het Slingeland Ziekenhuis sinds: maart 2017inge roes.200x300

Opleiding 

  • 2001-2006 HBO Verpleegkunde Hogeschool van Arnhem en Nijmegen 
  • 2008-2010 Management in zorg- en dienstverlening, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen
  • 2011-2013 Master Advanced Nursing Practice (MANP), Hogeschool van Arnhem en Nijmegen

Specialisaties

  • 2016-2017 Cursus palliatieve zorg voor medisch specialisten, Universiteit van Amsterdam 

Aandachtsgebieden:

Palliatieve zorgEven voorstellen

Al sinds dat ik klein was wist ik één ding zeker: ik wil verpleegkundige worden. Mijn passie voor de palliatieve zorg ontstond in 2003, toen ik in mijn privésituatie van dichtbij met de palliatieve zorg te maken kreeg. Ik leerde hoe waardevol het is om goede begeleiding en ondersteuning te krijgen in een situatie waarin overlijden  van een naaste op korte termijn te verwachten is. 
  
In 2006 behaalde ik mijn diploma HBO-Verpleging en ging ik werken bij de ZZG zorggroep te Nijmegen. Daar heb ik jarenlang als wijkverpleegkundige met het aandachtsgebied palliatieve zorg gewerkt. In deze functie begeleidde en verpleegde ik ongeneeslijk zieke patiënten in een laatste levensfase en hun naasten. 
In 2011 kreeg ik de kans om de opleiding ‘Master Advanced Nursing Practice’ te doen. Dit was voor mij een droom die uitkwam. Na een aantal jaren als verpleegkundig specialist in de wijkverpleging werkzaam te zijn, heb ik in 2017 de overstap naar het Slingeland Ziekenhuis gemaakt. 
Als verpleegkundig specialist palliatieve zorg, ben ik werkzaam in het palliatief team van het Slingeland Ziekenhuis. Het palliatief team is er voor patiënten in de palliatieve fase, en ook voor verpleegkundigen én artsen die werken met deze patiënten.

Meer informatie: Palliatieve zorg Slingeland of www.palliatievezorgwestachterhoek.nlDeel deze pagina: