KenniscentrumAlgemene informatieSamenwerkingen › ARTZ Oncologisch centrum › Alliantie Regionale TopZorg - Oncologisch centrum

Alliantie Regionale TopZorg - Oncologisch centrum

ARTZ is het samenwerkingsverband van Rijnstate in Arnhem, Gelderse Vallei in Ede en het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem.
In 2012 zijn de drie Gelderse ziekenhuizen hun samenwerking gestart voor kwaliteitsverbetering van een aantal operatieve behandelingen van kanker die relatief weinig voorkomen, zoals maag-, endeldarm-, long- en leverkankeroperaties. Door de samenwerking en centralisatie is de zorg voor de regio behouden en de kwaliteit versterkt.
Door behandelingen te laten verrichten door een select aantal medisch specialisten, worden deze specialisten nog vaardiger en deskundiger. En dat heeft een bewezen positief effect op het resultaat van de behandelingen en dus ook voor de patiënt. Betrokken medisch specialisten en de ziekenhuisbestuurders willen daarom de komende jaren deze samenwerking voor oncologische zorg verder uitbreiden. Vanuit deze gedachte is A.R.T.Z. Oncologisch centrum ontstaan.

Het A.R.T.Z. Oncologisch centrum zal uiteindelijk de meeste vormen van kanker behandelen, waardoor patiënten voor de beste kwaliteit van oncologische zorg gewoon in Gelderland terecht kunnen.
 
Bekijk onderstaande video over de samenwerking.

PrintscreenFilm

Meer informatie: www.artz.nl


Deel deze pagina: