Blog › Blog Oncologie

Recente blogberichten

Wereldkankerdag: stilstaan bij de impact van kanker (Door: MS, webredacteur)

Dinsdag, 04 Februari 2020 Dinsdag 4 februari is het Wereldkankerdag. Een dag waarop mensen wereldwijd stilstaan bij de impact kanker. Een dag met aandacht voor een goede kwaliteit van leven voor mensen met kanker en hun naasten. Hierbij speelt regionale samenwerking een belangrijke rol. Rijnstate, Slingeland Ziekenhuis, Ziekenhuis Gelderse Vallei en de Radiotherapiegroep werken op het gebied van oncologie dan ook intensief samen binnen het A.R.T.Z. Oncologisch centrum. Deze zorginstellingen besteden op 4 februari op eigen wijze aandacht aan Wereldkankerdag.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Slingeland Ziekenhuis ontvangt roze lintje voor borstkankerzorg (Door: MS, webredacteur)

Dinsdag, 23 Juli 2019 Het Slingeland Ziekenhuis heeft op 4 juli opnieuw het roze lintje ontvangen voor de beste patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit keurmerk kent Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan de criteria voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit betreft criteria als het aantal operaties, korte wachttijden, een vast aanspreekpunt voor de patiënt en samen beslissen over de behandeling. Het Slingeland Ziekenhuis voldoet aan alle criteria om het roze lintje te verdienen.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Regiobrede bijeenkomst prostaatkankerdiagnostiek (Door: MS, webredacteur)

Dinsdag, 23 April 2019  
Jaarlijks horen ruim 12.000 mannen dat ze prostaatkanker hebben. Een optimale behandeling begint met een betrouwbare diagnose. In het A.R.T.Z. Oncologisch centrum werken Ziekenhuis Gelderse Vallei, Slingeland Ziekenhuis, Rijnstate en de Radiotherapiegroep intensief samen op het gebied van oncologie. 

Op 18 februari vond in Arnhem een regiobrede bijeenkomst plaats voor zorgverleners van de drie A.R.T.Z.-ziekenhuizen en de Radiotherapiegroep om nieuwe inzichten rondom prostaatkankerdiagnostiek onderling te delen en kritisch te bespreken.
 
In het laatste magazine 'Nieuws' van de PKS verscheen hierover een verslag.  
 
Meer informatie over de samenwerking in het A.R.T.Z. Oncologisch centrum vindt u hier.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Look Good Feel Better (Door: LS, webredactie)

Workshop uiterlijke verzorging bij kanker

Woensdag, 17 Oktober 2018  
Vorig jaar kregen bijna 110.000 mensen te horen dat ze kanker hebben. De ziekte en de behandeling veroorzaken vaak veranderingen in het uiterlijk. Het haar wordt dunner en kan uitvallen, nagels verzwakken en breken soms af, de huid kan verkleuren en droger worden. Professionele vrijwilligers waaronder een visagist, drie huidspecialisten en een haarwerker van Stichting ‘Look Good Feel Better’ geven praktische informatie en advies over uiterlijke verzorging bij kanker.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0

Roze lintje borstkankerzorg voor ARTZ-ziekenhuizen (Door: LS, webredactie)

Donderdag, 05 Juli 2018 De drie ziekenhuizen van de Alliantie Regionale TopZorg (A.R.T.Z.), ontvingen op 5 juli allen het ‘roze lintje’ voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit keurmerk kent de Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan een aantal criteria voor de zorg voor borstkankerpatiënten. Zo moeten er minimaal 100 operaties bij nieuwe borstkankerpatiënten plaatsvinden. Een ander belangrijk criterium is of en hoe patiënten worden betrokken bij de keuze tussen de verschillende behandelmogelijkheden.

Ook het Streekziekenhuis Koningin Beatrix, fusiepartner van het Slingeland, heeft het roze lintje behaald.

Het lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor (mogelijke) patiënten, hun relaties en huisartsen. Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt, om ziekenhuizen te stimuleren patiëntgerichte borstkankerzorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Het roze lintje is onderdeel van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Meer informatie hierover is te vinden op de site van de Borstkankervereniging Nederland (BVN): www.borstkanker.nl.


ReageerLees verder

Aantal reacties: 0


 
Archief