BlogOncologie › Slingeland Ziekenhuis ontvangt roze lintje voor borstkankerzorg

Slingeland Ziekenhuis ontvangt roze lintje voor borstkankerzorg

MS, webredacteur

Dinsdag, 23 Juli 2019

Het Slingeland Ziekenhuis heeft op 4 juli opnieuw het roze lintje ontvangen voor de beste patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit keurmerk kent Borstkankervereniging Nederland (BVN) elk jaar toe aan ziekenhuizen die voldoen aan de criteria voor patiëntgerichte borstkankerzorg. Dit betreft criteria als het aantal operaties, korte wachttijden, een vast aanspreekpunt voor de patiënt en samen beslissen over de behandeling. Het Slingeland Ziekenhuis voldoet aan alle criteria om het roze lintje te verdienen.


Het lintje is bedoeld als ondersteunende informatie voor (mogelijke) patiënten, hun relaties en hun huisartsen. Elk jaar worden de criteria verder aangescherpt, om ziekenhuizen te stimuleren bij borstkanker patiëntgerichte zorg te leveren en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. Het maakt onderdeel uit van de Monitor Borstkankerzorg: een online keuzehulp met informatie over het zorgaanbod van ziekenhuizen en patiëntervaringen. Meer informatie hierover is te vinden op de website van de Borstkankervereniging Nederland (BVN): www.borstkanker.nl.
 
Ook Santiz locatie Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) heeft opnieuw het roze lintje ontvangen.
 
A.R.T.Z. Oncologisch centrum
Op het gebied van oncologie werkt het Slingeland Ziekenhuis, onder de naam A.R.T.Z. Oncologisch centrum, samen met Rijnstate in Arnhem en Ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede. De drie Gelderse ziekenhuizen ontvingen donderdag 4 juli alle drie de erkenning van BVN.
 
De A.R.T.Z.-ziekenhuizen behandelen gezamenlijk per jaar zo’n 800 nieuwe patiënten met borstkanker. Hiermee behoort het A.R.T.Z. Oncologisch centrum tot één van de grootste borstkankercentra van Nederland. De Radiotherapiegroep is daarbij de vaste partner voor radiotherapeutische zorg. De hoogste kwaliteitseisen vormen de norm voor de drie ziekenhuizen. De ziekenhuizen delen in gespecialiseerde teams per kankersoort hun kennis en ervaring met elkaar. Doel van de samenwerking is het verder verbeteren van de oncologische zorg.


ReageerReageer

Reacties

Uw reactie op Slingeland Ziekenhuis ontvangt roze lintje voor borstkankerzorg

(Let op: de nicknaam die u opgeeft zal zichtbaar zijn.)